KALE, MALATYA’NIN MARKA İLÇELERİNDEN BİRİ OLACAK

Kale ilçesinin sorunları ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giden Belediye Başkanı Cemal Akdemir, AK Parti Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile görüştü.

Gerçekleşen görüşme sırasında Kale ilçesi hakkında bilgiler veren Başkan Akdemir, Kale ilçesinin Malatya ile Elazığ arasında kavşak konumunda olduğunu belirterek, Kale ilçesinin sahip olduğu tarım ve turizm potansiyelinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kale ilçesinin gelişmesi ve hak ettiği konuma gelmesi için özellikle TOKİ ve Ürüsnü Deresi Projelerine büyük önem verdiklerini ifade ederek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’tan söskonusu projelerinin uygulamaya geçirilmesi için desteklerini istedi.

Akdemir, TOKİ Projesi ile ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını ve işin yapım aşamasına getirildiğini belirterek, Kale ilçesinin fiziki anlamda gelişmesine büyük katkı sunacak bu projeye başlanılmasının önemine değindi.

Başkan Akdemir, aynı şekilde Ürüsnü Deresi Projesi’nin de özellikle geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan içme ve sulama suyu sıkıntısı bakımından çok daha büyük bir önem kazandığını, bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Kale ilçesinin uzun yıllar su sorunu yaşamayacağını söyledi.

Kale ilçesinin sahip olduğu doğal güzelliğinin yanı sıra Karakaya Baraj Gölü kıyısında olması nedeniyle zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Kale’nin turizm ilçesi kapsamına alınması ve sahil yolu ile ilgili konularda da çalışmalarının olduğunu ve bu konular hakkında sayın Çalık’tan destek beklediklerini belirtti.

Sayın Çalık ile yapılan görüşme hakkında bilgiler veren Akdemir, konuyla ilgili olarak yaptığı kısa açıklamada, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Kale’nin gelişmesi ve büyümesi adına yoğun bir gayret içerisinde olduk. Bütün gayretimiz ve çabamız Kale halkına en iyi hizmeti sunmaktır. Bu konuda ne gerekiyorsa sonuna kadar yapmaya azami özen göstereceğiz. İlçemizin Malatya’da bir MARKA ilçe olması için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.