BAŞKAN CEMAL AKDEMİR'DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI.

Kale Belediye Başkanı Cemal AKDEMİR Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 94 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden geldiğini söyleyen Başkan Cemal AKDEMİR, mesajında şunlara yer verdi:

"Bugün, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ilan ettiğimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. kuruluş yıldönümüdür. Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır. Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923'te, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduk. Cumhuriyetimizi, 2200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının, o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanımı olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, 94 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde, bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlettir. Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla Türkiye, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürüyor. Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum.”